Do czego może być wykorzystana siara bydlęca?

Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Siara bydlęca to płyn, który jest wydzielany przez gruczoły mleczne różnych ssaków – np. krów lub owiec. Pojawia się zawsze u kresu ciąży i w pierwszych dniach bezpośrednio po porodzie (do 72 godzin). Ze względu na silne właściwości antybakteryjne, przeciwgrzybicze oraz antywirusowe z substancji tej produkuje się colostrum, czyli suplement diety w formie tabletek lub proszku.

Zdrowie w zasięgu ręki

Siara bydlęca, zwana inaczej młodziwem to substancja zawierająca immunoglobiny, lizozym i laktoferynę, czyli białka bardzo silnie wspierające odporność ludzkiego organizmu. Poza tym skutecznie obniża ona ciśnienie, minimalizuje nieestetyczne objawy trądziku, hamuje rozwój komórek nowotworowych i choroby Alzheimera, stanowi barierę dla szkodliwych bakterii oraz wirusów, przeciwdziała stanom zapalnym, a także w dużym stopniu wzmacnia zęby i układ kostny. Jakby tego było mało, wpływa pozytywnie na działanie całego układu pokarmowego i uczestniczy aktywnie w procesie rozbudowy masy mięśniowej (idealny wybór dla sportowców).

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Wędzenie – sposób na przygotowanie żywności
Wędzenie – sposób na przygotowanie żywności
Wędzenie to bardzo tradycyjny sposób na przygotowanie żywności. Techniki wędzenia znane są od wielu stuleci. Świadczy to o ich jakości […]
Jak dbać o cerę, żeby wyglądała zdrowo i młodo?
Jak dbać o cerę, żeby wyglądała zdrowo i młodo?
Wiele osób uważa, że przesiadywanie w domu może skutecznie chronić skórę przed szkodliwymi czynnikami. Okazuje się, że sprawa wygląda zupełnie […]
Jak rozwinąć spółkę z o.o.?
Jak rozwinąć spółkę z o.o.?
Kto się nie rozwija, cofa się. Prawda ta dotyczy także firm. Aby zapewnić efektywne funkcjonowanie przedsiębiorstwa, jego właściciel musi wprowadzać […]
Ostatnie wpisy
Polecamy