Co zrobić, żeby zwiększyć wydajność i komfort pracy na kuchni?

CategoriesŻycie i człowiek

Duże ilości naczyń do zmywania oraz konieczność posiadania stałego dostępu do czystej zastawy stołowej, to nieodłączny element każdej działalności gastronomicznej. Z tego względu coraz więcej lokali gastronomicznych oraz restauracji odchodzi od zwyczajowego zmywaka, czyli ręcznego mycia naczyń i decyduje się na skorzystanie z profesjonalnych zmywarek gastronomicznych.

Czy to się opłaca?

Dzisiaj ciężko jest już wyobrazić sobie kuchnię pozbawioną profesjonalnej zmywarki gastronomicznej, jak chociażby te ze strony https://www.unigastro.pl/pol_m_RODZAJ-LOKALU_PIZZERIA_Zmywarki-gastronomiczne-2527.html, ponieważ jest to rozwiązanie, które w znaczącym stopniu usprawnia pracę całej kuchni, pozwala zaoszczędzić czas, a także jest dużo bardziej ekonomiczne niż standardowe zmywanie naczyń. Dostępna oferta zmywarek pozwala wybrać nam model dostosowany do naszych potrzeb – od małych aż po duże zmywarki przemysłowe. 

Dzięki zastosowaniu profesjonalnych detergentów i wysokiej temperatury, naczynia umyte w zmywarce są dużo bardziej higieniczne niż naczynia umyta ręcznie. Nie bez znaczenia jest również fakt, że mycie w zmywarce jest rozwiązaniem dużo lepszym z punktu widzenia ekologii, ponieważ do umycia dużej ilości naczyń zmywarka zużywa zdecydowanie mniej wody niż miałoby to miejsce w przypadku zmywania ręcznego. Z jednej strony pozwala to dbać o środowisko a z drugiej, przyczynia się do znaczących oszczędności w opłatach za wodę. Zmywarka jest więc rozwiązaniem, które nie tylko ułatwia pracę pracownikom kuchni a klientom gwarantuje higieniczną zastawę, ale również dba o kurczące się zasoby wody.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

5 + osiem =